Rechercher un lieu, une activité...
Lac de Madine

Outdooractiviteiten en natuuruitstapjes

Behoefte om de alledaagse drukte achter u te laten en er even helemaal uit te zijn? Pak uw rugzak in en trek eropuit in de natuur, gooi de stress van u af met een van de sensationelere sporttakken, breng heerlijke momenten door in een attractiepark met het hele gezin of leer alles over de fauna terwijl u de dieren van dichtbij observeert.


Forêt Vosges du Nord

Een flinke dosis ongerepte natuur

3200 km GR-paden, 6 regionale beschermde natuurgebieden 5 trailrun-locaties en 3 prachtige bosgebieden: een buitengewoon uitgebreide lijst die van de Grand Est dé bestemming voor natuurvakanties maakt! Weelderige bossen van de Grand Ried in de Elzas, de groene heuvels in de Champagne en de Ardennen... laat de drukke routines thuis en geniet met volle teugen van de gezonde buitenlucht.

Uitgestrekte natuur voor korte en lange wandelingen


Rand eau dans la Meuse
Au fil des plumes domaine de Lindres

Neem een duik!

Op naar de mooiste meren in de streek om te zeilen, pootje te baden tussen twee siësta's, of in de huid van een ornitholoog te kruipen. Geniet van het water van het grootste stuwmeer in Europa, of een van de talloze kleinere plassen in een ongerepte natuur, zonder het zandstrand van het Lac de Madine te vergeten: in totaal een honderdtal zwemplekjes en 60.000 km aan rivieren en beken.

Walygator Parc

Blij als een kind

Een dertigtal midden in de natuur gelegen attractieparken heten u het hele jaar door van harte welkom met klimbossen, achtbanen en duurzame dierenparken. Een onvergetelijk uitstapje voor groot en klein, vol sensationele activiteiten, avontuurlijke belevenissen en mooie momenten!

Ik ga voor een dag pure fun
Hohneck route des crêtes
Grande cascade de Tendon

Onze bergen in de zomer en in de winter

Het Vogezenmassief is een waar paradijs voor liefhebbers van uitgestrekte natuur. Voor een onvergetelijk sportweekend in de winter kunt u langlaufen of skiën in de poedersneeuw in Gérardmer, rodelen op de hellingen van het Lac Blanc, of sneeuwschoenwandelen in de heuvels van de Champ du Feu. In de zomer zijn er talloze bergwandelingen te maken met gemarkeerde wandelroutes en adembenemende uitzichten.

 

Inspiratie nodig?