Rechercher un lieu, une activité...
Les Trois-Fours

Een adembenemende natuur

De beschermde regionale natuurgebieden en natuurreservaten van de Grand Est zijn met hun verrassend gevarieerde landschappen een must voor natuurliefhebbers op zoek naar avontuur en duurzaam toerisme.


Barque à fond plat, Grand Ried
Aigrette sur Lac

Prachtige beschermde natuurgebieden

Met zes regionale beschermde natuurgebieden (parcs naturels) en een nationaal beschermd natuurgebied is de Grand Est een heerlijke streek voor liefhebbers van natuur en gezonde buitenlucht. Eropuit in de bossen en de bergweides, het erfgoed van fraaie dorpjes verkennen, met een gids de lokale flora en fauna observeren, ambachtslieden ontmoeten en streekproducten proeven... aan goede ideeën voor milieuvriendelijke activiteiten geen gebrek.

Het Parc des Vosges du Nord is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Natuurvakantie

Neem een weldadige adempauze van een weekend of langer, om er even helemaal uit te zijn in de natuur. De Grand Est heeft alles in huis voor een duurzame en avontuurlijke vakantie, met activiteiten voor het hele gezin en bijzondere overnachtingsmogelijkheden op paradijselijke plekjes.


Presqu'île de Champaubert
Les plantes sauvages au fil des saisons

Op een andere manier de natuur in

Bekijk uw omgeving eens door een andere bril en kies voor milieuvriendelijke uitstapjes en activiteiten in de natuur. Originele, ludieke en authentieke belevenissen, een lust voor alle zintuigen, buiten de begaande paden!

 

In harmonie met onze natuurgebieden

27 regionale natuurreservaten en 21 nationale natuurreservaten beschermen de uiterst diverse biodiversiteit van de Grand Est. In deze beschermde gebieden wemelt het van de ideale plekken voor prachtige uitstapjes in een weelderige natuur.

  • Heerlijk uitwaaien in de natuur!

    Observatoire ornithologique de la Pointe aux Chênes
  • Hohneck
  • Lac du Der
  • Forêt Vosges du Nord
  • Nonsard Madine vue du ciel

Inspiratie nodig?